Προϊόντα


Πέλλετ – Pellet

Τα πέλλετ – pellet ή συσσωματώματα ξύλου είναι καύσιμο που προέρχεται από ξύλο ή βιομάζα. Είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον καθώς παρασκευάζεται από απόβλητα πριστηρίων ή μονάδες επεξεργασίας ξύλου (πχ. Πριονίδι, θρύμματα ξύλου, ξακρίδια, κτλ). Έτσι, όχι μονο δεν απαιτείται να κοπούν επιπλέον δέντρα για την παραγωγή του αλλά παράλληλα απομακρύνει τα υπολείμματα της δασική υλοτομίας, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς.

Με οικονομία έως και 70% και πολύ μικρότερη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (συγκριτικά με το πετρέλαιο), τα πέλλετ – pellet είναι η λύση, για θέρμανση με περιβαλλοντική συνείδηση.

Τα πέλλετ – pellet χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, για θέρμανση, σε σόμπες, τζάκια, λέβητες με συσκευές υψηλής τεχνολογίας, που παρέχουν δυνατότητα αυτονομίας, ρύθμισης θερμοκρασίας, ελέγχου καύσης και εβδομαδιαίου, ηλεκτρονικού προγραμματισμού λειτουργίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Ξυλάνθρακας

Το εργοστάσιο παραγωγής ξυλάνθρακα της BIOTEN Group, βρίσκεται στην Accra της Γκάνας στην Αφρική και παράγει μεγάλες ποσότητες υψηλής ποιότητας ξυλάνθρακα.

Για την ΒΙΟΤΕΝ, σημασία για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας δεν έχει μόνο η διαδικασία παραγωγής αλλά και η ποιότητα των πρώτων υλών.

Έτσι, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι τροπικά ξύλα με μεγάλη πυκνότητα και οι διαδικασίες παραγωγής γίνονται κάτω από αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να παρουσιάζει υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην βιομηχανική παραγωγή ξυλάνθρακα καθώς και τμήμα έρευνας, το οποίο καθημερινά βελτιώνει τις διαδικασίες παραγωγής. Το γεγονός αυτό μας δίνει την δυνατότητα να παράγουμε προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα και σε μεγάλη ποσότητα, σε ασυναγώνιστες τιμές.

Διαβάστε Περισσότερα

kausoksyla


MprousketesΜπρικέτες Ξυλάνθρακα

Η μπρικέτα – ξυλάνθρακα, είναι ένα καινοτόμο και 100% οικολογικό προϊόν, φυσικό τόσο ως προς τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται όσο και ως προς την διαδικασία παραγωγής του. Το τελικό προϊόν ελέγχεται ως προς την ποιότητά του από κορυφαία εργαστήρια του εξωτερικού και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι επιλεγμένες με αυστηρά κριτήρια. Η ΒΙΟΤΕΝ αφουγκραζόμενη την ανάγκη για οικονομία και έχοντας οικολογική συνείδηση προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και αποτελεί μακράν την οικονομικότερη λύση.

Διαβάστε Περισσότερα

Επικοινωνία